بهار پرالتهاب بازار‌ها | بورس و خودرو در اوج، طلا و دلار در رکود + اینفوگرافی

  • کد خبر: ۴۲۴۱۹۸
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۹:۱۹
بهار پرالتهاب بازار‌ها | بورس و خودرو در اوج، طلا و دلار در رکود + اینفوگرافی
بازار‌های مالی در بهار ۱۴۰۵ یکی از پرنوسان‌ترین دوره‌های خود را پشت سر گذاشتند. تحولات سیاسی و امنیتی، از درگیری‌های نظامی و تنش‌های منطقه‌ای گرفته تا برقراری آتش‌بس و کاهش نسبی ریسک‌ها، تاثیر قابل توجهی بر روند بازار‌ها داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار ارز و طلا بیشترین نوسانات را در این دوره تجربه کردند، اما در نهایت نتوانستند بازدهی قابل توجهی برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته باشند. قیمت دلار که پیش از آغاز درگیری‌ها تا محدوده ۱۸۰ هزار تومان نیز پیش رفته بود، با شروع جنگ وارد مسیر نزولی شد. پس از برقراری آتش‌بس نیز به دلیل تداوم فضای احتیاط و ابهام در بازار، رشد محسوسی را تجربه نکرد و در پایان فصل بهار بازدهی نزدیک به صفر درصد را ثبت کرد.

بهار پرالتهاب بازار‌ها | بورس و خودرو در اوج، طلا و دلار در رکود

بازار طلا و سکه نیز تحت تاثیر افت قیمت جهانی اونس و کاهش نرخ دلار در داخل کشور، عملکردی ضعیف‌تر از بازار ارز داشت و در مجموع با بازدهی منفی به کار خود پایان داد.

در بازار رمزارز‌ها نیز بیت‌کوین تحت تاثیر فضای پرریسک ناشی از تحولات منطقه‌ای قرار گرفت و با از دست دادن سطح ۷۰ هزار دلاری، تا پایان بهار امسال حدود ۹ درصد افت قیمت را تجربه کرد.

در مقابل، بورس و بازار خودرو به عنوان دو برنده اصلی بهار ۱۴۰۵ شناخته شدند. معاملات بورس که همزمان با آغاز جنگ و به منظور مدیریت ریسک‌های ناشی از شرایط بحرانی متوقف شده بود، پس از حدود ۸۰ روز از سر گرفته شد. بازگشایی بازار سرمایه با افزایش چشمگیر تقاضا همراه شد و شاخص کل در نهایت بازدهی حدود ۳۸ درصدی را برای سهامداران به ثبت رساندند.

بازار خودرو نیز در ماه‌های ابتدایی جنگ تغییرات قیمتی محدودی داشت، اما از اواخر فروردین‌ماه با رشد قابل توجه تقاضا مواجه شد. این افزایش تقاضا موجب جهش قیمت بسیاری از خودرو‌ها شد؛ به‌گونه‌ای که بخش عمده خودرو‌های موجود در بازار از کانال یک میلیارد تومان عبور کردند و عملا خودرو‌های زیر یک میلیارد تومان از بازار حذف شدند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.